Samen met het landelijk bestuur van Scouting Nederland hebben we helaas het besluit genomen om Junglefestival niet door te laten gaan.

De gezondheid van alle deelnemers en vrijwilligers staat voor ons altijd op de eerste plaats. Gezien de onvoorspelbare ontwikkelingen rond het coronavirus (covid-19) en de verspreiding van het virus, is dit de beste keuze om de gezondheid van alle deelnemers en vrijwilligers te kunnen waarborgen. Daarnaast geven de coronamaatregelen ons te weinig ruimte om Junglefestival goed voor te bereiden, voornamelijk omdat het contact met de parken nu lastig te realiseren is. Ook voor de periode na 1 september ziet de situatie er onzeker uit. In een anderhalvemetersamenleving is het voor ons niet mogelijk om de kwaliteit te leveren die Junglefestival verdient. Duidelijkheid, zekerheid en veiligheid gaan voorop en daarom wordt het Junglefestival geannuleerd. Dit is een ontzettend moeilijk besluit, voor zowel deelnemers als vrijwilligers.