100 jaar welpen

In 2020 vierden we met de hele vereniging 100 jaar welpen. De welpenspeltak bestond 100 jaar en dat was reden voor een feestje! Helaas konden door de coronamaatregelen niet alle gave evenementen die waren bedacht doorgang vinden. Maar toch hebben we er samen met de hele vereniging binnen de geldende maatregelen een geweldig jaar van kunnen maken. Deze website gaat binnenkort offline, maar een aantal bestanden kan je straks nog terugvinden op de website van Scouting Nederland of de activiteitenbank:

Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via 100jaarwelpen@scouting.nl.

grote foto taart

Foto 8 Foto 25

#100jaarwelpen

Foto 28

Het programma is nog volop in ontwikkeling; maar globaal kunnen we wel bekendmaken wat we gaan doen.

Vrijdag

Aan het eind van de middag of begin van de avond ontvangen we je graag in de jungle. Welkom geheten door de enthousiaste jungledieren maak je kennis met andere deelnemers aan de experience, kom je tot rust na de lange reis in het wolvenhol en sterk je aan met een eenvoudige maaltijd. Natuurlijk zet je ook je eigen tent op en kun je alvast deelnemen aan verschillende (inloop) activiteiten of even ontspannen bij het kampvuur of aan de bar in de huiskamertent. Natuurlijk openen we deze avond ons welpen-thema-weekend met alle welpenleiding in stijl.

Zaterdag

In de ochtend ontbijten we allemaal samen, centraal in het wolvenhol of lekker buiten in het zonnetje. De dag staat verder in het teken van ontdekken, zelf spelen en nieuwe spelvormen en toepassingen proberen. Na de centraal verzorgde lunch kun je samen met anderen nieuwe spelen leren en ontwikkelen of werk je mee aan een gezamenlijk (avond)programma.

Na het diner, natuurlijk helemaal in thema, is het tijd voor nog meer spel en ontspanning en een gezamenlijk kampvuur en junglefeest waarbij iedereen wordt uitgenodigd zijn beste (dans)beentje voor te zetten.

Zondag

Na een goed ontbijt starten we weer met leuke activiteiten. We leren verder door te doen of ontspannen nog even in de ochtendzon en verstevigen de nieuwe vriendschappen met de Kaa’s, Marala’s, Hathi’s en andere welpenleiding. Na nog een workshop en een verrassende activiteit sluiten we het weekend af met alle welpenleiding en is het tijd om terug te keren naar huis. Vol met nieuwe en frisse ideeën om de eigen welpen in de horde een nog leukere tijd te kunnen geven.