100 jaar welpen

In 2020 vierden we met de hele vereniging 100 jaar welpen. De welpenspeltak bestond 100 jaar en dat was reden voor een feestje! Helaas konden door de coronamaatregelen niet alle gave evenementen die waren bedacht doorgang vinden. Maar toch hebben we er samen met de hele vereniging binnen de geldende maatregelen een geweldig jaar van kunnen maken. Deze website gaat binnenkort offline, maar een aantal bestanden kan je straks nog terugvinden op de website van Scouting Nederland of de activiteitenbank:

Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via 100jaarwelpen@scouting.nl.

grote foto taart

Foto 8 Foto 25

#100jaarwelpen

Foto 16

Op 31 oktober willen we met alle welpen samen een grote activiteit doen: Junglesafari. Met alle welpen in Nederland gaan we op zoek naar de verdwenen taart van Dahinda. Junglesafari is helemaal uitgewerkt en het heeft een eigen themaverhaal. 

Vanwege de geldende coronamaatregelen kan Junglesafari niet doorgaan in de oorspronkelijke vorm. Maar dat wil niet zeggen dat er geen Junglesafari plaats kan vinden!

Zo organiseer je Junglesafari op een verantwoorde manier:

  • Laat Junglesafari niet plaatsvinden in jouw stad of dorp, maar organiseer het bij je eigen Scoutinggebouw.
  • Zorg ervoor dat de personen die de jungledieren spelen altijd 1,5 meter afstand houden ten opzichte van elkaar.
  • Nodig geen leden van buiten je groep uit, maar speel Junglesafari enkel met je eigen welpen.

Aan deze dag zit ook een kleine prijsvraag gekoppeld. De welpen mogen meebeslissen waar Dahinda in de jungle gaat wonen als ze weer een brulkikker wordt.