Eerste records Junglebook of Records online!

Ga jij met jouw welpenhorde de uitdaging aan om de Junglebook of Records te verbreken? Vanaf NU zijn de eerste 5 'records' beschikbaar! Je vindt ze hier.

Elke maand komen verschillende leuke, gekke en spannende uitdagingen online. Samen met jouw horde hebben jullie tot november 2020 de tijd om records te zetten of te verbreken. Lukt het jouw horde om het record te houden? Dan komen jullie in het Junglebook of Records!

Alle feestdozen zijn uitgedeeld

In de afgelopen maanden zijn alle 1000 feestdozen (via de regio’s) uitgedeeld naar de groepen toe. In de feestdoos zitten allerlei benodigdheden om van 2020 een groot feest te maken! In de doos zitten onder andere leuke gadgets en een pakket om een taart te maken voor ‘tijd voor taart’. Ook vind je in de doos een speciaal welpen vriendenboekje en een Junglefeestpakker voor de hele horde. Ontdek komend jaar wat er nog meer inzet en wat je er mee kan doen!

Dahinda bij de landelijke raad

Als voorproefje op "Tijd voor Taart" kregen alle raadsleden en bezoekers tijdens de landelijke raad een cupcake voor bij de koffie. De traktatie is door Dahinda en Shere Khan uitgedeeld. Geweldig om zoveel positieve reacties te horen, we kijken uit naar jullie zelfgemaakte taarten.

Koningin Máxima aanwezig bij start viering 100 jaar welpen van Scouting Nederland

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagmiddag 15 januari 2020 in Noordwijkerhout aanwezig bij de start van de viering van 100 jaar welpen van Scouting Nederland. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Bijna alle duizend Scoutinggroepen in Nederland hebben een welpengroep. Het is de grootste leeftijdscategorie binnen Scouting. Het honderdjarig bestaan van de welpen in Nederland wordt gevierd met activiteiten in het hele land. De aftrap vindt plaats met ‘Tijd voor taart’. Onder dit motto bakken de welpen taart of cupcakes die zij later aanbieden aan de burgemeester of wethouders van hun gemeente. Zo laten zij de gemeenten zien dat Scouting ook in hun regio actief is.

Koningin Máxima is tijdens haar werkbezoek aanwezig bij de start van het jubileumjaar. Ze gaat in gesprek met leden van het projectteam ‘100 jaar welpen’ en wordt geïnformeerd over de feestelijkheden die in 2020 gepland staan. Daarnaast wordt stilgestaan bij de grote rol die vrijwilligers spelen bij de organisatie van de verschillende evenementen die Scouting jaarlijks organiseert. Vervolgens helpt Koningin Máxima de welpen met het bakken en versieren van de cupcakes. De kinderen vertellen over hun ervaringen bij Scouting en over de activiteiten in het jubileumjaar waarnaar zij het meest uitkijken.

500 feestdozen uitgedeeld tijdens Scout-In!

Tijdens de Scout-In is het 100 jaar welpen feestelijk gestart door het uitdelen van de feestdozen. De feestdozen werden uitgedeeld door verschillende jungledieren waaronder Chil, Jacala en Baloe.