Foto 8

De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Samen met Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. De avonturen zijn beschreven in een aantal leuke verhalen, te vinden in het boek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma's. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Spelmaterialen

In de ScoutShop zijn verschillende materialen over het nieuwe spelaanbod te bestellen. Op deze manier voelt een welp zich helemaal thuis in de jungle! Je kunt het Welpenkompas bestellen, dit is het handboek voor leiding. Ook is er de mogelijkheid om de Junglegids, een leuke gids vol knutselideeën en spelletjes voor welpen, of het verhalenboek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli te bestellen. Daarnaast is het zakboekje welpen beschikbaar, waarin alles staat wat een welp nodig heeft. Naast de boeken vind je nog meer materiaal in de ScoutShop, zoals de welpeninsignes, nesttekens, helper- en gidsteken, het speltakteken welpen, poster van de junglekaart, poster van de junglebewoners, installatieplaten, funbadges voor leiding en de speltakvlag. Klik hier om meteen een bestelling te doen.

Ook online zijn er allerlei materialen te vinden die je helpen om het spel voor welpen nog spannender te maken. Kleurplaten, afbeeldingen van de junglefiguren of een memoryspel met junglefiguren, maar ook handige tips over spelleiden bij welpen, een voorbeeldjaarplanning en de progressiematrix kun je online vinden. Kijk hiervoor in de Downloads .

Scoutingkleding

Welpen bij een landgroep en (meestal ook) bij een luchtgroep dragen een groene Scoutfit blouse. Welpen bij een watergroep dragen een blauwe Scoutfit blouse. Ook het blauwe Scoutfit T-shirt en de Scoutfit trui maken deel uit van de Scoutfit.

Kamp

Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp: welpen gaan in de zomer 'bivakkerend op kamp'. Dit houdt in dat ze een paar dagen in een ander clubhuis of op een kampeerboerderij slapen. Klik hier om een accommodatie te zoeken.