Dahinda springend

Houd jij van lezen en ben jij benieuwd naar de avonturen van Dahinda? De verschillende verhalen over Dahinda kun je hier downloaden. Of luister jij liever naar een spannend avontuur? Beluister dan de podcasts met Dahinda in de hoofdrol. De verschillende verhalen over Dahinda kun je hier beluisteren. Bij elk verhaal staat een onderdeel van wat welpen leren bij Scouting (met een moeilijk woord ontwikkelingsdoel) centraal. In deze download kun je lezen wat er bij elk verhaal centraal staat.

Hoofdstuk 1 - Feest in de jungle

Shere Khan is boos. Heel de jungle viert feest en hij is niet uitgenodigd. Althans... dat denk hij. Uit wraak gaat hij Dahinda pesten.

Hoofdstuk 2 - Kwaaaaak kwaaaaak 

Dahinda wordt wakker als prinses. Het lijkt alsof ze haar leven als kikker in de jungle alleen maar heeft gedroomd. Ze moet uit bed, omdat ze jurken moet passen voor een bal. Daar vindt ze niks aan: ze gaat liever lekker buitenspelen!

Hoofdstuk 3 - Op zoek naar Mowgli

Als het volle maan is verandert Dahinda ineens in een kikker! Wat is dat nu? Ze gaat op zoek naar de enige die haar kan helpen: Mowgli!

Hoofdstuk 4 - Vader Wolf

Als Dahinda Mowgli heeft gevonden ontmoet ze ook Shanti. De meiden worden dikke vriendinnen en met z'n drieën trekken ze voor het eerst de jungle in.

Hoofdstuk 5 - Snode plannen van Shere Khan

Shere Khan is terug. En die heeft altijd snode plannen. Kaa hoort de gemene tijger smispelen met de andere dieren in de jungle. Wat komt hij doen?

Hoofdstuk 6 - Water en vuur

Tijdens een van de tochten van Mowgli, Shanti en Dahinda door de groene bossen hebben ze bij de Talaab Poel Malchi leren kennen. Malchi is een leuke en bijzondere vis, maar hij heeft één probleem. Hij heeft het ALTIJD koud. Daarom besluiten de drie vrienden hem te helpen!

Hoofdstuk 7 - Rare sprongen

De drie vrienden spelen met Broer Wolf een leuk spel, maar komen erachter dat het niet voor iedereen even leuk is.

Hoofdstuk 8 - Gevaar ligt op de loer

Het is weer volle maan en Dahinda kan niet wachten om de jungle in te gaan. Shanti en Mowgli hebben alleen helemaal geen tijd om vanavond op avontuur te gaan. Dus gaat Dahinda alleen. Maar of dat nou zo slim is?

Hoofdstuk 9 - Een gevaarlijke bezoeker

Mang is een nachtdier en slaapt dus overdag. Hierdoor mist hij vaak de laatste nieuwtjes. Uiteindelijk weet hij door samen te werken met Bagheera een afspraak met Dahinda te regelen.

Hoofdstuk 10 - Onrust bij de Talaab Poel

Dahinda is samen met Mowgli en Shanti bij de Talaab Poel. Helaas is Shere Khan daar ook en maakt meteen jacht op het drietal. Als dat maar goed gaat...

Hoofdstuk 11 - Wat ben je mooi!

Dahinda heeft een nieuwe jurk nodig voor weer een volgend bal. De jurken die ze van Mamta aangedragen krijgt, vindt ze maar niets. Bij de Guha Grotten ontmoet ze Mor en doet ze inspiratie op voor een nieuwe (jungle)jurk. Zou ze het durven om Mamta te vragen of ze mag meebeslissen over haar nieuwe jurk?

Hoofdstuk 12 - Ik zei het toch!

In de jungle kun je beter niet op blote voeten lopen. Shanti en Mowgli doen dat wel, maar die doen dat al zo lang, dat hun voeten er aan gewend zijn geraakt. Voor Dahinda is het nog allemaal nieuw, maar als ze een kikker is, kan ze geen schoenen dragen. Uiteindelijk krijgt ze toch een doorn in haar zwemvliezen. Wat nu?

Hoofdstuk 13 - Junglesafari (volgt binnenkort)

Hoofdstuk 14 - De verjaardag van Dahinda

Tijdens het Junglefestival hebben de welpen gestemd over de nieuwe woonplek voor Dahinda. De uitslag is bekend, maar Dahinda wil nog even wachten met het bekend maken ervan. Dat wil ze op haar verjaardag doen. Zal het haar lukken om definitief in een kikker te veranderen?

Extra verhalen

Extra verhaal Junglefestival (afgelast): Dahinda vraagt zich af wat zou de mooiste, veiligste en handigste plek is om te gaan wonen, wanneer ze weer voor altijd een brulkikker zou zijn. Samen met Mowgli en Shanti bedenken ze een plannetje.